NLP

“Η Τέχνη και η Επιστήμη της αποτελεσματικής επικοινωνίας, της υπεροχής και της αλλαγής”


Βάσει της επίσημης ορολογίας ο ΝΓΠ ή NLP γεννήθηκε την δεκαετία του 70 στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α.,  όταν ο γλωσσολόγος Τζόν Γκρίντερ και ο μαθηματικός  Ρίτσαρντ  Μπάντλερ ασχολήθηκαν με την ανθρώπινη συμπεριφορά, εστιάζοντας στη διαφορά μεταξύ αυτών που είναι “απλώς καλοί σε κάτι” και εκείνων που “ξεχωρίζουν”. 

Ο όρος NLP προήλθε από τα τρία πλέον σημαντικά στοιχεία που καθορίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά:

Neuro (Νεύρο) - αναφέρεται γενικά στο νευρικό σύστημα, ως σύστημα που λαμβάνει μεταφέρει και επεξεργάζεται μηνύματα και εμπειρίες, από το εξωτερικό περιβάλλον δια μέσου των αισθήσεών μας.
Linguistic (Γλωσσικός)  - αναφέρεται στη μεγάλη σημασία και τη χρησιμότητα της γλώσσας, με την ευρεία έννοιά της, ως εργαλείο έκφρασης των εμπειριών και ως μέσο με το οποίο δίνουμε νόημα στις εμπειρίες μας. Η “γλώσσα“ καλύπτει τόσο την “ψηφιακή”, δηλαδή προφορική γλώσσα (λέξεις), όσο και την “αναλογική”, δηλαδή τη γλώσσα των κινήσεων και εκφράσεων, αυτό που ονομάζουμε στο NLP “φυσιολογία”.
Programming (Προγραμματισμός)  - αναφέρεται στα προγράμματα του νου, με τον τρόπο που αυτά δημιουργούνται και προκύπτουν από την αλληλεπίδραση των δύο προηγουμένων στοιχείων, καθώς επίσης και στην αξιοποίηση των λειτουργικών αυτών προγραμμάτων που - κυρίως ασυνείδητα πλέον - επηρεάζουν και διαμορφώνουν τη συμπεριφορά μας για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου σκοπού. 

Το NLP είναι ευρέως διαδεδομένο ως ένα πρωτοποριακό, εντυπωσιακό και πολλά υποσχόμενο μοντέλο τεχνικών στην σφαίρα της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Προσεγγίζει, εξερευνά και ενισχύει τις δυνατότητες κάθε ατόμου με στόχο την άριστη απόδοση.
Στηρίζει τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Εστιάζει στη λύση των προβλημάτων, αντί απλώς να αναμοχλεύει και τα αποτελέσματα του είναι μόνιμα, γρήγορα και πολλές φορές άμεσα. 

Εφαρμόζεται σε κάθε τομέα, ξεκινώντας από την προσωπική ανάπτυξη, τις σχέσεις, την ανάπτυξη αυτοεκτίμησης, τη μείωση αρνητικών συναισθημάτων, την επίτευξη στόχων.
Έχει κύριο ρόλο στην ψυχοθεραπεία, την εκπαίδευση, τη συμβουλευτική και συμβάλλει δυναμικά στην επιχειρηματικότητα (Οργανώσεις – Επιχειρήσεις).  Στο εργασιακό περιβάλλον προσφέρει μεθοδολογικά εργαλεία δράσης και ανάπτυξης για επιτυχημένες συνεντεύξεις και παρουσιάσεις, ιδιαιτέρως στα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού, Πωλήσεων, Marketing.

Τα τελευταία χρόνια ο Νεύρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός έχει γίνει γνωστός και στον χώρο του αθλητισμού. Το κοινό σημείο ανάμεσα στον Αθλητισμό και το NLP (Νεύρο – Γλωσσικό Προγραμματισμό) είναι η επίτευξη.
Δεν είναι λίγοι οι αθλητές που με τις τεχνικές του NLP έχουν διαχειριστεί την ήττα και τη νίκη βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους με αποτελέσματα πρωταθλητισμού.

Σε ποιους απευθύνεται:
Σε κάθε άτομο ηλικίας άνω των 15 ετών, τόσο σε προσωπικό όσο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο, που επιθυμεί αποτελεσματική επικοινωνία, αρμονικές σχέσεις, επίτευξη στόχων, ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Τα σεμινάρια υποστηρίζονται σε συνεργασία με, http://vivisvoicenlp.blogspot.gr/2016/08/with-nlp.html και http://www.nlp-greece.com/

  • Όλες οι εκπαιδεύσεις συνοδεύονται από Βεβαίωση Παρακολούθησης. 

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής, με εισηγήτρια τη Βιβή Ρέππα, πραγματοποιούνται σεμινάρια 4, 8, 16 ωρών διαφορετικής θεματολογίας όπως, "Διαχείριση της Απόρριψης", "Διαχείριση Χρόνου", "Τεχνικές Πωλήσεων", "Στοχοθέτηση", "Αποτελεσματική Επικοινωνία", "ΕΠΙΧΕΙΡΩ", αλλά και το 6μηνο σεμινάριο με θέμα "Αυτοδυνάμωση"

Η Βιβή Ρέππα δραστηριοποιείται δυναμικά πάνω από 23 χρόνια στο Marketing & Management.
Με τις μοναδικές τεχνικές του Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) αλλά και την πολυετή εμπειρία της στο Δικτυακό Marketing, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη πολλών επιτυχημένων Managers στις Πωλήσεις και στη Διαχείριση  Ανθρώπινου Δυναμικού.
To NLP Coaching, η Κλινική Υπνοθεραπεία, οι προσωπικές συνεδρίες και τα ομαδικά βιωματικά σεμινάρια τόσο στο χώρο της, όσο σε οργανισμούς και εταιρείες, αποτελούν την κύρια ασχολία της.
Με κύριο στοιχείο τις τεχνικές της στο δικτυακό marketing έχει εκδώσει το βιβλίο “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ”, παρέχοντας τον τρόπο της ανάπτυξης βάση της αναπαραγωγής.  Επίσης, είναι δημιουργός του μοναδικού βιωματικού 6μηνου προγράμματος,“NLP-ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΩΣΗ” και του προγράμματος “ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ” για μια καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ζωή. 

************************

Τι έχουν πει για τα σεμινάρια του NLP 
“Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία! Λειτούργησε ως αφορμή να σκεφτώ πολλά! ”
                                                                                  Καθηγητής, Ε.Γ. 
“ Το ταξίδι ήταν απολαυστικό, χαλαρό και παράλληλα τονωτικό! Είμαι σίγουρη ότι τώρα όλα είναι αλλιώς…”                                                                                          Ιδιωτική Υπάλληλος, Μ.Π. 
“ Ένα δώρο για τον εαυτό μου… Ευχάριστα προβληματισμένη και πιο ήρεμη και δυνατή!                                                                                                                        Επιχειρηματίας,  Σ.Κ. 
“ Αντίκρισα το φόβο μου! Τον ήξερα, απλά σήμερα τον έβαλα απέναντι μου και έπαιξα μαζί του…”                                                                 
                                                                                Ιδιωτικός Υπάλληλος, Π.Π. 

“ Υπέροχη εμπειρία, που έχει να κάνει με πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα ταυτόχρονα σε μια πολύ δύσκολη εποχή! ”                              
                                                                               Δημόσιος Υπάλληλος, Δ.Κ. 
“ Μοναδική εμπειρία για μένα που δεν έχω παρακολουθήσει μέχρι σήμερα κάποιο σεμινάριο. Με βοήθησε να οργανώσω τις σκέψεις μου και να δω καλύτερα τις επιλογές μου στο Λύκειο ”                
                                                                             Μαθητής Γ Γυμνασίου, Ν.Ν.