ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η Clever - Net, διαθέτει την γνώση και την εμπειρία ώστε να εισάγει τα παιδιά  στον κόσμο του προγραμματισμού. Τα προγράμματά μας έχουν σχεδιαστεί να είναι ευχάριστα και με τον κατάλληλο βαθμό δυσκολίας ώστε να προσφέρουν ουσιαστική εκμάθηση των βασικών αρχών του προγραμματισμού και όχι μόνο.

Πέραν των πρακτικών εφαρμογών ο προγραμματισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός παιχνιδιού ή ενός κινούμενου σχεδίου. Έτσι, με την χρήση απλών διαδραστικών πλατφορμών στις οποίες τα παιδιά μέσω κώδικα μπορούν να παίξουν και να δημιουργήσουν χαρακτήρες, η εκμάθηση του προγραμματισμού γίνεται διασκεδαστική και ταυτόχρονα εποικοδομητική.

Η εκμάθηση προγραμματισμού σε νεαρή ηλικία εξελίσσει τον τρόπο σκέψης και βοηθά στην ταχύτερη επίλυση προβλημάτων, δεξιότητες που είναι εξαιρετικά χρήσιμες σε όλες τις διεργασίες της καθημερινότητας μας.

Επιπρόσθετα, η υπολογιστική σκέψη την οποία ενστερνίζονται τα παιδιά μέσω του προγραμματισμού, βοηθά στην κατανόηση εννοιών όπως είναι οι αλγόριθμοι, οι βρόγχοι επανάληψης κ.α. Ακόμα κι αν δεν είναι κατανοητές ως λέξεις, οι έννοιες γίνονται τμήμα της σκέψης τους και μαθαίνουν να λειτουργούν όπως ακριβώς απαιτείται, για να επικοινωνήσουν με έναν υπολογιστή.

Μέσω του προγραμματισμού ή του κώδικα επιτυγχάνεται η επικοινωνία με τα κάθε λογής υπολογιστικά συστήματα που μας περιβάλλουν. Με τα προγράμματα μπορούμε να καθοδηγήσουμε έναν υπολογιστή, μία εφαρμογή, ένα τηλέφωνο ή μία ιστοσελίδα ώστε να κάνουν αυτό που επιθυμούμε. Η δημιουργία κώδικα, δηλαδή η χρήση εντολών με συντακτική και λογική ορθότητα, για την δημιουργία προγραμμάτων με συγκεκριμένες λειτουργίες, ορίζεται πλέον ως μία νέα μορφή γραφής και στο εγγύς μέλλον θα θεωρείται αναλφάβητος όποιος δεν κατέχει τέτοιου είδους δεξιότητες.

Η εκμάθηση προγραμματισμού προετοιμάζει τους νέους για την ομαλή εισαγωγή τους και εξέλιξή τους στον κόσμο που ζούμε σήμερα, ο οποίος σε τεχνολογικό επίπεδο εξελίσσεται ραγδαία και αλλάζει διαρκώς μορφή. Στην αγορά εργασίας υπάρχουν πολυάριθμα επαγγέλματα που αφορούν αποκλειστικά στον προγραμματισμό, όπως είναι οι δημιουργοί λογισμικού, οι σχεδιαστές web εφαρμογών, οι μηχανικοί στον τομέα της ρομποτικής κ.α. Ωστόσο και σε επαγγέλματα που δεν σχετίζονται άμεσα με τον προγραμματισμό απαιτείται γνώση συγγραφής κώδικα, όπως είναι στις τράπεζες, στον τομέα των πωλήσεων, στην ψυχαγωγία. 

Σε μία ψηφιακή κοινωνία, οι βασικές γνώσεις για το πως λειτουργούν τα πάντα γύρω μας, τόσο επαγγελματικά όσο και στην απλή καθημερινότητα, αποτελούν εφόδιο.

Προγραμματισμένες Εκπαιδεύσεις για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου :

*  Προγραμματισμός (Code): 2 ώρες την εβδομάδα, για 8 μήνες (Οκτώβριος – Μάιος)

Απευθύνεται σε μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

*  Coding, Gaming and NLP (Neuro-Linguistic-Programming)

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έρχεται να υποστηρίξει όσες και όσους αγαπούν να μαθαίνουν και να εξελίσσονται μέσα από το παιχνίδι, για 8 μήνες (Οκτώβριος – Μάιος).

  • Μαθαίνουν κώδικα με στόχο στο μέλλον να μάθουν να προγραμματίζουν, εκτός των άλλων, το δικό τους παιχνίδι (2 ώρες την εβδομάδα)
  • Μαθαίνουν "πώς" να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι (2 ώρες την εβδομάδα) http://www.greekgamingacademy.gr/games.php
  • Μαθαίνουν "πώς" να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, με τις τεχνικές του Νεύρο-Γλωσσικού-Προγραμματισμού (4 ώρες ανά 3μηνο) 

Το παιχνίδι σε συνδυασμό με την εκπαίδευση προσδιορίζει τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία ενός χαρακτήρα, τα οποία αναπτύσσονται και ενδυναμώνουν με τις τεχνικές του Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού (NLP).

Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου

Εισηγήτρια : Παναγιώτα Τσώνη
Η Παναγιώτα Τσώνη είναι εκπαιδευτικός ηλεκτρονικός με μεταπτυχιακές σπουδές στα Ενσωματωμένα Υπολογιστικά Συστήματα.
Έχει 15 χρόνια εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και επιμορφώνεται διαρκώς για τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους και τις νέες τεχνολογίες, μέσω συμμετοχής της σε ποικίλα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες,
☎️  2105311222 
📧  info@cln.grclevernet@windowslive.com
💬  στο facebook εδώ